ni creame cheese yg sudah siap..nmpak smooth jer kan...rasa pon mencongkam...tak terlalu sweet...sedang2 shj..
ni layer yg pertama....dh siap letak cocoa powder dh..maaf terlupa nk snap gambar biskut nye...^^
sebahagian yg dh siap tgal nk msukkn dlm fridge utk disejukkn a.k.a peram...hehehehhehe
atas meja aku lah...senang msuk dlm bekas kecik2 ni..mudah utk di mkn...dan di simpan..
nmpak tu...setelah beberapa jam didlm fridge...masa utk di ngap2...nyum2...nk cuba ke?...nnti sy bg resepinya yer...kalau rasa malas nk buat boleh juga kalau nk order dgn sy...(^^,)v
Resepi Tiramisu
Bhn2
Biskut jejari
250 creme cheese
1 cwn whipping creme
1/2 cwn gula castor
1 sudu perahan lemon (x letak pn boleh)
Serbuk Koko
Serbuk Nescafe/Kopi
1 cwn air panas
Cara2
1. Mula whisk creme cheese dgn gula sehingga sebati.bila dh kembang msukkn whipping creme..pukul smpai sebati.
2. Bancuh nescafe dgn air panas..ala2 mcm nk minum nescafe la..
3. Proses menyusun hehehehe...celup biskut kedlm air nescafe td & susun dlm loyang atau mcm bekas sy guna tu..ikut anda ler...huhuhu
4. Letak creme cheese td & taburkan serbuk koko secara berselang seli..& seterus2nya..guna kaedah yg sama..
5. Tutup bekas td kalau guna loyang tutup dgn plastik & sejukkn dlm fridge sekurang2 nya 4 or 5 jam...
6. Bila nk hidang tu boleh la deco ikut kesukaan anda smua...sy terus ngap je...hehehehe
Selamat mencuba (^^,)v
No comments:
Post a Comment